Sex PlusToken-bedragare laddade i Kina

Sex personer med anknytning till den PlusToken kryptovaluta pyramidspel har belastats med sina roller i $ 6 miljarder bluff efter massarresteringen av mer än 100 personer i år. I det som representerar de första anklagelserna om bedrägeriet som började i maj 2018, har de sex misstänkta anklagats för “misstankar om att organisera och leda kriminella pyramidesystem.” Med 27 chefer arresterade i juli och ytterligare 82 initiativtagare greps också nyligen kommer dessa fall sannolikt att vara långt ifrån det sista förknippat med PlusToken-bluffen.

Hundratals arresteringar över hela världen

Kinesiska myndigheter meddelade anklagelserna via en regeringswebbplats och sa bara att Chen Shaofeng, Liu Hua kommer, Lv Qinghai, Jin Xinghai, Yin Wang och Zhang Qin hade anklagats för att hjälpa till med att driva pyramidesystemet som pågick från maj 2018 till augusti 2019. tar nästan ₿ 200 000 och 6,4 miljoner ETH.

PlusToken var kinesiskt ursprung även om huvuddelen av operationerna utfördes utomlands, med vad som verkar ha varit nervcentret på ön Vanuatu utanför Australiens östkust rajdade i juli 2019. Där arresterades sex personer (inte de som har anklagas), med den information som kinesiska utredare har hämtat och lett till hundratals ytterligare arresteringar 2020.

Ödet på PlusToken-fonder okänt

Stora PlusToken-försäljningar var förknippade med dumpningar på marknaden under 2019 och 2020, men utan rörelse från PlusToken-plånböcker sedan juni, verkar det som att bedragarna äntligen kan ha förlorat tillgången till sina dåligt uppnådda vinster. Vad som händer med fonderna nu är okänt, särskilt om ingen kan komma åt dem, med myndigheter som sannolikt inte kommer att kunna få tillgång utan bedragarna.