Peter Thiel kaller Bitcoin ‘et kinesisk økonomisk våpen’ mens Bloomberg sier at det kan nå $ 400.000

Milliardær Peter Thiel skapte overskrifter etter å ha stilt spørsmål ved hvorfor Bitcoin i utgangspunktet ble oppdratt.

Bitcoin i januar 2009 under den globale finanskrisen

Satoshi Nakamoto lanserte Bitcoin i januar 2009 under den globale finanskrisen. Personen eller gruppen av mennesker som utviklet pionerens kryptovaluta, la igjen en melding i Genesis Block som antyder motivet for å skape den digitale eiendelen.

”Kansleren på randen av andre redning for banker,” lyder tidsstemplet.

Det er allment antatt at den som Nakamoto var, han hadde forakt for det tradisjonelle økonomisystemet og viste uro ved å sette tillit til brøkdel av reservebank.

I følge Nakamoto, “må banker stole på at de holder pengene våre og overfører dem elektronisk, men de låner dem ut i bølger av kredittbobler med knapt en brøkdel av reserven. Vi må stole på dem med vårt privatliv, stole på at de ikke lar identitetstyver tømme kontoene våre. De enorme overheadkostnadene gjør det umulig å betale mikro.

Selv om Bitcoin Bank ser ut til å ha blitt opprettet som den første deflatoriske eiendelen for å bekjempe det globale finanssystemets fallgruver, mener milliardær Peter Thiel at BTC har en dypere agenda.

Medstifteren av PayPal foreslo at flaggskipskryptovalutaen kunne være et “kinesisk økonomisk våpen” og oppfordret den amerikanske regjeringen til å vurdere strengere regler.

“Jeg lurer på om Bitcoin på dette tidspunktet også delvis skal betraktes som et kinesisk økonomisk våpen mot USA. Det truer fiat-penger, men det truer spesielt dollar. “[Hvis] Kina er lang Bitcoin, kanskje fra et geopolitisk perspektiv, burde USA stille noen tøffere spørsmål om nøyaktig hvordan det fungerer,” sa Thiel.

Venturekapitalistiske bemerkninger skapte opprør blant kryptovalutaentusiaster, gitt hans investering i rommet.

Anthony Pompliano mener at Thiel tok ut av sammenhengen og ikke tok en “anti-bitcoin-holdning.” I stedet fastholder grunnleggeren av Morgan Creek Digital at “han sier:” Hør ​​det skjer en global konkurranse her. “”

Bitcoin målretter $ 400 000 Neste

Enten Thiel prøvde å undergrave Bitcoin eller ikke, er det irrelevant når man vurderer at BTC kan erstatte gullreserver.

En fersk Bloomberg-rapport hevder at Bitcoin har stor sjanse for å migrere til tradisjonelle investeringsporteføljer. Teslas beslutning om å fordele noe av sin formue i kryptokurrency-kryptokurrency kan skape en ringeffekt som oppmuntrer andre selskaper til å diversifisere seg til den digitale eiendelen.

“De fleste indikatorer peker på et akselererende tempo i Bitcoin som erstatter metallet som en butikk med verdi i investorporteføljer. Bitcoins grunnleggende og tekniske grunnlag forbedrer seg mens gullet forverres … Gull kjemper en kamp med Bitcoin, som kan tjene 6-8% på kryptosparingskontoer og er godt på vei til å bli en global reservekapital i en digital verden, ”heter det rapportere.

Ifølge Bloomberg kan den økende institusjonelle og detaljistiske etterspørselen etter Bitcoin se at den når “ekstreme priser” som de som er i bull og run 2013 og 2017. Hvis dette skulle skje, ville BTC “nærme seg 400 000 dollar.”